NOVÉ OBZORY, PŘÍPUSTNÁ FORMA FAZOLÍ A PLANDACÍ TRENDY

Den 44-46

Měla jsem pocit, že už jsem totálně otrlá. Že když jsem se svými MB pravidly v přísné fázi přestála restaurace, oslavy, švédské stoly, „kafe“ s kamarádkou bez kafe, i vinobraní bez vína, tak už mě přece nemůže jen tak něco rozhodit. Ale je fakt, že účast na kurzu vaření… Na kurzu vaření jídel, která nemůžu jíst… Přestože součástí je ochutnávání a hodnocení dobrot… To byl přeci jenom novej level.

Vymyšlený to bylo celkem dobře. Večerní kurz vycházel na čas mojí večeře. Takže s sebou jedna plná krabička s večeří a dvě prázdné krabičky na odvoz dobrot z kurzu. Tématem byly zdravé svačinky pro děti a lektorka Slávka čte tenhle blog, takže o mém stravovacím handicapu ví. Pohoda.

Tedy, né že by naše děti o zdravé svačinky nějak extra stály. „Mámiii, všichni ze třídy jedí chipsy a pizzu, tak to tak nehroť,“ nabádá mě dcera. Copak ale můžu já jíst ultra zdravě a dětem frknout ke svačině brambůrky?

Během tří hodin kurzu jsme stihly navařit asi 9 různých dobrot, zdravé loupáčky, krekry z hrachové mouky, sýrový kyš… Božsky to vonělo, ostatní tři účastnice se rozplývaly nad svými talířky a já se po chvíli odhodlala tasit svoji krabičku a zkrotit chutě z ní. „Markét, petržel, mrkev a řepu můžete?“ „Řepu ne, ale petržel a mrkev jo.“ „Paráda, tak aspoň tyhle zeleninové chipsíky si dáte.“ „A cuketu, libeček a limetku můžete?“ „Limetku bohužel ne.“ „Tak pro vás uděláme smoothie bez limetky,“ snažila se mě zapojit do konzumace Slávka a já se cítila trochu provinile, že jí vnáším do kurzu chaos. Myslím, že takovouhle účastnici tam ještě neměla. Ale byla statečná. Těším se na další její kurz. Rozhodně ale až po ukončení přísné fáze.

PS1: „Ty krekry jsou skvělý,“ přesvědčuju dceru. „A tys je snad chutnala?“ kontruje. „No, já ne, ale všichni to říkali.“ Hlavně nesmím prokecnout, z jaké jsou mouky.

Den 44

PS2: Už jsem uvařila ty uhlově černé vrtule! Při vaření vzkypěly tak, že než jsem stačila zareagovat, přeteklá voda vypla minutkový časovač na plotně. Takže jsem netušila, jak dlouho je vařím a byly ve finále mírně rozblemclé. Prostě zase: fazole = záškodnice. I tak ale tuhle formu jejich existence toleruju.

Den 45

PS3: Některé oblečení mi začíná lehce plandat. Ještěže se vrátila ta oversized móda. Vypadá to, že jsem in. Tomuhle trendu vděčím ještě za jeden opravdu nečekaný zážitek. Vejdu se do svetříku velikosti XS! Pravděpodobně je mi nadměrný o dost míň, než to bylo nadesignované, ale TEN POCIT!

Den 46

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *