SMUTNÉ STATISTIKY A HUBNOUCÍ LÍVANCE

Den 41-43

O víkendu jsem po delší době sekala trávu. To by člověk nevěřil, jaké se na malém městském pozemečku dají podat výkony. Výsledná bilance za dopolední ježdění se sekačkou:
6 311 kroků
4,22 km v nohách
54 aktivních minut
1 upravená zahrádka
2 přeseknuté kabely
Zatímco první čtyři statistické údaje potěšily, ten poslední už o dost méně. Co si budem nalhávat, zejména Šviháka.

Navíc ten druhý karambol objevil až on, toho jsem si v tom ajfru vůbec nevšimla. Zato ten první nešel přehlédnout. Břitký nůž naší sekačky neomylně přeťal kabel od čerpadla z nádrže na dešťovou vodu. A bohužel taky venkovní vánoční světýlka, která po celý rok trpělivě čekala obmotaná na stromě na svoji prosincovou příležitost. Ajaj.

Na Švihákově tváři se během pár setin sekundy vystřídalo několik výrazů – od naprosté nevěřícnosti, přes naštvání a rezignaci až po odhodlání. Rozhodl se, že to všechno opraví sám. Dojel do specializovaného obchodu, kde zakoupil jakési zázračné krabičky, ve kterých lze drátky zase napojit a které obsahují gel, jenž spoje ochrání i 100 metrů pod vodou. Což teda nejspíš nevyužijem. Ale každopádně moje dopolední statistika má nakonec stoprocentně pozitivní přínos, i poslední položka se ukázala jako objevná a obohacující. Šviháka ty hračičky krabičky vyloženě rozzářily.

Ale to jsme dost odbočili od sportovních výkonů i od jídla. Na tomto poli mám přitom taky novinky! Objevila jsem recept na zdravé nesladké metabolické lívance. Nebojím se říct hubnoucí lívance. Měla jsem pocit, že mi snad samy ty tukové buňky v těle požírají. Ani jim nemám za zlé, že jsem kvůli nim vstávala ještě o půl hodiny dřív. No, chutnalo to trochu nesladce, jak taky jinak by nesladké lívance mohly chutnat, že? Ale celkově parádní zpestření jídelníčku. Zrovna tak jablečné muffinky. Po upgradu medem se staly přijatelné i pro zbytek naší smečky.

Den 41

PS: Další objev! Začínám se kamarádit s luštěninami. Já opravdu netušila, že existují těstoviny ze 100 % z červené čočky. Mňam! A pozor! Existují i těstoviny z fazolí! Že by se i vztah s nimi ještě dal zachránit? V obchůdku jsem na ně zatím nikde nenatrefila, ale už je mám objednané přes internet. Jsou úplně temné jak černé perly. Já se na ně snad i těším. Brzy hodím report.

Den 42

PS2: Švihák váhá, jestli mě má příště pustit za madlo sekačky nebo raději podat vlastní zahradnické výkony. Zatím to vypadá, že se kloní spíše k případné koupi další zázračné krabičky.

PS3: Dokonce o těch krabičkách napsal článek. Jsem ráda, že jsem pro něj nekonečnou inspirací.

Den 43

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *