JDU DO ZMĚNY

den 1 – očistná fáze 1/2

Tak už mi to nastává. Budím se plna odhodlání a vzrušení. Já se snad těším nebo co. První dva dny se má tělo čistit a chystat na změnu. To bude asi vostrý.

7,30 – 8,00 Hurá na první jídlo dneška. Mám mít poloviční porci své obvyklé snídaně. Hm, to ta moje sklenička s jogurtem bude pěkně poloprázdná. Nebo vlastně poloplná! Vzpomenu si na otřepanou frázi a ušklíbnu se. Optimismus, přece.  

11,15 Mám hlad. Smůla. Do oběda chybí ještě skoro dvě hoďky. „Co sis to chroupnul?“ Vyšetřuju manžela. „Jenom hroznový víno,“ říká skoro omluvně. No, dobře, dobře. Normálně bych si chroupla s ním. Kdybych mezi jídly nesměla jen a jen čistou vodu. Chjo.  

13,00 – 13,30 Tak konečně. Oběd má být zeleninová polévka. Loupu mrkev, celer, petržel, přidávám nať a vše poctivě vážím. Mám to přesně na gram, heč! Polívka skvěle voní, kořenovou zeleninu miluju. Jenže to množství! Už mi leze ušima. Takže stojím před dilematem. Už dál nejíst, s tím rizikem, že budu mít o to dřív hlad. Nebo to do sebe prostě nacpat. Volím první variantu. I tak mám pocit, že tuhle polívku nechci hoooodně dlouho vidět.

14,30 Brní mi ruka. Asi jsem na chvíli usnula na terase na lavičce a přeležela si jí. Ještěže jsem si tenhle týden dopřála v podstatě volno a tím pádem mám na únavu čas.

15,00 Tak tohle odpoledne bude hodně dlouhý. Můj žaludek má stále neblahé vzpomínky na polívku z kořenový zeleniny. Uf. Začíná mě bolet hlava a jsem pekelně vyšťavená.

17,00 Kašlu na to. Ať jde celej metabolic balance někam. Jenom ležim, nemám náladu totálně na nic, třeští mi hlava. A! Kupodivu! Mám hlad! „Jako jestli mi bude takhle, tak to balim,“ skuhrám manželovi. „Sim tě, to dáš, to by tě mrzelo,“ podporuje mě. Teda fakt si toho cením. Je skvělej. Svoje jídlo si ohřívá a jí sám, aby mě to nedráždilo. Pusu!

18,30 Syrová zelenina. Zase na gram přesně. Je toho docela kopec. Všechno do mě pěkně zahučí. Sladký rajčátka a mrkvičku vyloženě vychutnávám. Je mi o dost líp. Už mám energii něco dělat. Tak snad to půjde.

21,00 Fuj, tak tohle je slušnej hnus. Glauberova sůl. Lehké projímadlo na vyčištění trávicího traktu. To mám vážně celý vypít? Větší blivajz jsem dlouho nepozřela. Stálo to dost přemáhání. Jdu si lípnout první samolepku za odměnu. Zasloužila bych si metál. Ale spokojím se teda se zaplněným čtverečkem svého tříměsíčního plánu. Jdu do změny! hlásá. Tak jo teda. Ještě to zkusím.

21,22 Podpůrná SMS od Jany, která je mojí metabolickou průvodkyní. No jo, vždyť říkám, že teda jo.  

PS: O multikosmickém programu Metabolic balance jsem se dozvěděla od bývalé kolegyně z rádia Evropa 2 moderátorky, koučky a blogerky Petry L. Krajčinovič, která je hustá a už pokořila nějakých 28 kilo. Vypadá výborně. Zaháčkovala mě ale až jiná bývalá kolegyně z ČT, Jolana Voldánová, která taky vypadá skvěle a která tak nadšeně sdílela to, jak báječně se cítí a je plná energie a elánu, že jsem prostě neodolala a taky se objednala do Království duše k Janě Štantejské.

PS2: Záměrně neuvádím přesné gramáže jídel. Každý má svůj jídelníček jiný, stvořený na míru podle krevního obrazu a toho, co přímo jeho tělo žádá. Nedoporučuje se zkoušet jídelníčky připravené pro jinou osobu, i když některé základní principy jsou pro všechny stejné. A vzhledem k tomu, že i veřejně dohledatelné, tak snad nevadí, když taky občas něco propálím.

2 Replies to “JDU DO ZMĚNY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *