ZÁŘENÍ, ZÁDRHELE, BODLÁK A KVANTOVÁ FYZIKA

den 3 – přísná fáze 1/14

Nezářím. Zatím teda fakt ne. Nechce se mi vůbec vstávat. No co, nekladu na sebe přehnané nároky, mám na záření koneckonců ještě celý den.

7,30 Tak pečlivě jsem si připravila jídelníček na celý týden. Excelentní excelová tabulka, pěkně vybarvená a rozepsaná do nejmenšího detailu. A teď musím plán na poslední chvíli změnit. Žitný chleba mi totiž vyprodali! Volím snídani bez chleba, naštěstí tu všechno mám i na tuto variantu. Ovesné vločky jsem snad v životě nepozřela. Až teď. S mlékem a nastrouhaným jablkem se to dá. Lehce posypáno čistým kakaem, ozdobeno několika borůvkami. Ty jsou teda trochu nad plán, přiznávám. Ale to jablko vlastně bylo úplně mrňavý. A kafe bez mlíka a bez cukru. Tak na to si budu muset zvykat. Po sladkým kafíčku se mi fakt stejská!

10,30 Rohlík, paráda! Ne, nebojte. Nesežrala jsem hlady potravinu, kterou mám totálně zakázanou. To jen dorazil pan Jiří z Rohlíku.cz a přivezl mi, krom jiného, žitný chleba! Uf! Bez něho by to nešlo. Srkám vodu. Srkám vodu. Srkám vodu.

13,00 To vážně? Tomuhle metabolický plán říká plátek chleba? Vždyť jsem to ukrojila tak tenký, a i tak to mělo 46 gramů. A já mám mít jen 25! Takže je to spíš půlka plátku chleba. To mě posměj.

A sakra! Další chybka! Strouhám si mrkev a zbylou špičku si automaticky strčím do pusy. Jenže oběd měl začít soustem kuřecího masa. Šmankote, to je věda. Ale kuřecí prsíčko jen tak na sucho na pánvičce posypané kořením Sonnentor chutná fakt dobře. Vlastně mě to společně se zeleninou a tím skroječkem chleba zasytí. Jako desert jsem si vybrala jahody, lehce zasypala skořicí. Nikdy by mě nenapadlo, jaká to je paráda.

15,00 Dneska nebyl šlofík. Že by se už pomalu plížila ta slibovaná vitalita?

16,00 Tak mozek zas tak vitální není. Nechce vydat informaci o tom, kolikátou lahev vody piju (mám skleněnou o objemu 0,8l). Jestli druhou nebo třetí. Holt dám pro jistou ještě jednu.

Jsem lehčí. Teda, na váhu nelezu, to ještě nehrozí. Ale břicho je lehce splasklý a já se cítím dobře. Vlastně ani nemám nijak zásadní hlad.

18,30 Tenhle bodlák je pro mě taky totální novinkou. Artyčok. Mám ho ve svém individuálním plánu, a tak jsem ho přihodila do nákupu na Rohlíku. Mezi námi, stojí to pade a okrájí se z toho takovej camfrňoul. Za to je to prý superpotravina. Pátrám na netu v návodech, jak se dostat k jedlé dužině a úplně moudrá z toho nejsem. Nějak se k ní došťourám. Všude píšou, že se má po okrájení namočit v citronové vodě, aby neztmavl. Jenže já citron nemám ve svém metabolickém plánu. Takže prostě ne, barva artyčoku je mi volná. Ale co s tím dál? Uvařit, podusit, upéct… Receptů mraky, ale všechno je na dlouhý lokte. Může se jíst i syrový. Dávám ho ochutnat manželovi, stejnou chybu jako v poledne přece neudělám, první sousto nemůže být zelenina! Prej nic moc. Tak ho aspoň nastrouhám, smíchám s nastrouhanou mrkví a rozmačkaným avocadem, posolím kvalitní bylinkovou solí. A světe div se, ono je to zase dobrý! Nebo už mi chutná prostě cokoli?

19,00 Další podpůrná zpráva od Jany. Samozřejmě mě chválí jako vzornou školačku.

21,00 Nezapomenu si šoupnout třetí samolepku. A možná nakonec i trochu zářím!

PS: Zvládli jsme i rodinnou procházku. „Hledáme“ totiž kroky. Denně se jich snažíme najít aspoň 10 tisíc. Ani nevím jak, narazili jsme při tom na téma kvantové fyziky. Cestou jsme tak stihli základy (protože tomu sami kulový rozumíme) dvouštěrbinového testu, Schrödingerovy kočky, i teorie některých vědců, že třeba taková sklenička je jen informace, která se nám jeví pevná, protože to všichni očekáváme. Děti to dost zajímalo a zároveň trochu děsilo. Zvláště dceru. Snažili jsme se jí říct, ať si z toho vezme jen to pozitivní. Zkrátka, že si svoji realitu můžeme spíchnout sami na míru podle toho, co od ní očekáváme. Prostě, jaký si to uděláš, takový to máš! Možná už jsme to slyšeli všichni 100x. A já bych řekla, že vůbec nevadí si to 100x zopáknout. Jaký si to uděláš,…

One Reply to “ZÁŘENÍ, ZÁDRHELE, BODLÁK A KVANTOVÁ FYZIKA”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *