ZIMNÍ MACARÁTĚNÍ

Mlok, který moc rád lenoší, nepohne se třeba sedm let! Tak tenhle článek mě v záplavě různých virů, pivních DPH, kandidátů do mediálních rad a dalších příšerností a absurdit zaujal jednoznačně nejvíc a hlavně potěšil. Je to prostě sympaťák, jmenuje se macarát jeskynní, všechno má evidentně na háku, nikam se nežene, na všechno má dost času… Vědci se shodují, že téměř jediným důvodem, proč se macaráti hýbou, je páření. Taky dobrý!

…páření, k němuž přistupují průměrně jednou za 12,5 roku. Aha, tak to už jsou líný trochu dost. Dokonce ani moc nejedí, nakrmit se jim stačí taky jednou za pár let. A tak tady už se bohužel s macarátem opravdu neshodneme. Já jím ráda a 3x denně.

S přechodem na nový zdravý jídelníček mě najednou taky baví jídlo chystat, vymýšlet kombinace, i čančat a fotit. Nějaké dlouhé složité přípravy mě teda pořád ještě nelasí, ale aktuálně zrovna ujíždím na skleničkách se všímmožným. Hraju si, vrstvím, mixuju a přimíchávám… A pak už stačí jenom hrábnout dlouhou lžičkou až na dno a vychutnávat… Posílám pár fotek k inspiraci.

PS1: Založila jsem si taky Instagram, zatím se tam skromně krčí pár příspěvků. A samozřejmě jsem si vědoma toho, že Instagram je narvaný fotkami jídel, ale což… Kdyby vás to třeba zaujalo, tak: @45plus_cz

PS2: Dokonce si občas vymyslím vlastní receptík. Hodím vám sem jeden autorský na sušenky.

PS3: Pokud teda zrovna nebudu lenošit jako macarát jeskynní.

PS4: Já se samozřejmě těším, až přijde jaro a já shodím macarátí kůži a vylezu z jeskyně. Ale v únoru si ještě máme dopřát klídek, takže pro příštích pár týdnů beru tohohle lenošivého mloka jako svůj velký vzor. Přidáte se? Přichází víkend, což je pro tuhle mločí disciplínu zcela ideální příležitost.

Peřina je rozehřátá,
jdu si hrát na macaráta.
Pa 😘

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *