IMUNITA VŮČI POKYNŮM, ZKOUŠKA VĚRNOSTI MB A ZASE TY FAZOLE

den 15 – přísná fáze 13/14

„Připrav si prosím tě na zítra penál. Taky bílou košili a dlouhý kalhoty, už se má ochladit,“ nabádám vpředvečer prvního školního dne svého synka. „Mamiiii, já mám úplně prázdnej penál,“ stěžuje si ráno a nakráčí si do obýváku v modrym tričku a džínových kraťasech. Šmankote, to dítě mě včera evidentně vůbec nevnímalo.

Takhle si tady povídám pro sebe celkem často. Zejména pokyny zřejmě vysílám na jiných frekvencích, než mají nastavený přijímače.  Jak se tohle probůh ladí?!

první školní den a nakonec teda i ta bílá košile 😀

8,00 děti už ve škole, konečně si dám snídani, vychází to zas na jogurt s borůvkami.

Ráno moc nestíhám čančat snídani a večer už začíná být tma, tak je ta fotka taková oranžová

O víkendu jsem čelila zatím nejtěžšímu testu zdatnosti. (Oproti tomu kamarádky a šviháci s medovníky byly brnkačka.) Měli jsme oslavu s kamarády. Takže všichni pochopitelně pořád něco uždibovali a popíjeli. „Hm, ten kiš s mangoldem je skvělej.“ „No, a co teprve ta cuketová buchta s pudinkem…“ Podobný poznámky jsem nicméně přecházela s rezervovaným úsměvem a stoickým klidem a večer si vybalila svojí krabičku. Jo, jsem tvrďák! Jés.

13,00 drůbeží maso, je kosa, takže teplá zelenina, plátek chleba. Už jsem se tak zdokonalila, že 25g trefím v podstatě na jistotku.

„Mámi, ty jsi hrozná,“ spílá mi dcera. Opět je rezistentní vůči mým pokynům, je totiž dneska moc unavená po jedné hodině prvního školního dne. „Klári, myslím, že ti nasadím MB plán. Já vstávala dřív než ty, od rána pracuju a unavená nejsem.“ Tak přesně za tohle jsem si vysloužila to spílání. Program MB, zdá se, ztrácí další příznivce.

A fazole zas nemají příznivce ve mně. Jo, už na ně ZASE přišla řada. Jenže já je ZASE zapomněla dát do na celej den do vodní koupele. Tak tenhle vztah se fakt nevyvíjí dobře.

20,00 Jistěj to fazole z konzervy, zakoupené v akutním stavu nouze.

PS: Pozítří ukončím přísnou fázi, moje metabolická Janička mě převáží a přeměří. Vidím to tak na 3 kg za 2 týdny. A pevně doufám, že si vyjednám už nějakou tu decku vína. (Na dětskou imunitu vůči pokynům je to pro rodiče vyloženě zázračnej lék.)

PS2: Švihák si dal odpoledne medovník. Pro svůj pocit ho překřtil na „hubeník“. Až takhle ale ta kvantová fyzika nefunguje, nebo jo?

Ještě dlužím víkendové menu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *